- Piegādes Latvijā
BEZĒ
KATEGORIJA: Mājās malkas krāsnī cepta maize, konditoreja.
IEPIRKŠANĀS VEIDS: Pasūtīšana pa tālruni.
PIEGĀDES VEIDS: Pašu piegādes Jēkabpilī, Līvānos, Daugavpilī, Rēzeknē un pakomātos visā Latvijā.
TĀLRUNIS PASŪTĪJUMIEM:
+371 25988822
SOCIĀLIE KONTI:
https://www.facebook.com/siaBezE/
Mūsu cepto rupjmaizi var uzglabāt vismaz 2 nedēļas un nobriestot tā kļūst pat garšīgāka.
Pieejamais sortiments:
Rudzu rupjmaize
Rudzu rupjmaize ar sēklām (linsēklu, saulespuķu, ķirbju)
Rudzu rupjmaize ar dzērvenēm
Rudzu saldskābmaize
Rudzu saldskābmaize ar augļiem (lazdu rieksti, plūmes, aprikozes, rozīnes)
Piena baltmaize
Piena baltmaize ar rozīnēm
Dzērveņu kekss
Rudzu speķa gardumiņi

SIA "BezĒ", mājražotāji, kas cep īstu Latviešu rupjmaizi pēc senču tradīcijam. Ķieģeļu krasnī uz kļavu lapām, tā top īsta maize.
BezĒ visaugstāk vērtē senču tradīcijas maizes cepšanā un maizes dabīgo sastāvu, ko nes savā nosaukumā. Labākais, ko dzirdēt no apmierinātiem maizes ēdājiem ir frāze – tāda, kā vecmāmiņa agrāk cepa. Un patiesi,
Mūsu maizes meistari dara visu, lai darītu godu senču tradīcijām.

Augstas kvalitātes rudzu milti tiek plaucēti un maize tiek raudzēta ar dabīgo ieraugu. Tā ir cepta ar malku kurinātā ķieģeļu krāsnī, uz kļavu lapām, katrs kukulītis noglāstīts liekot krāsnī un vēlāk rūpīgi sasegts, lai atdzesētu nākamās dienas tirgum.

Maize tiek cepta nelielā ceptuvē mājās un tās tapšanā piedalās trīs maizes meistari – Tēvs Juris un dēli Jānis un Artis. Šādā apjomā cepot, pircēji vienmēr var būt droši, ka maize ir svaigi cepta, pašu meistaru rokām izlolota. Agrie putniņi, kas uz tirgu nāk pirmie, to saņem vēl siltu. Lai gan, tiem, kam vecmāmiņa to nav stāstījusi, varam atklāt, ka īstai dabīgai Latviešu rupjmaizei, kas cepta pēc senču tradīcijām, ir nedaudz jānobriest, un maizes labākās garšas īpašības atklājas apmēram trešajā dienā pēc uzcepšanas.

Mēs maizes klaipus veidojam uz kļavu lapām, tieši tāpat kā to darīja mūsu senči pirms vairākiem simtiem gadu. Tas lasāms arī Latvju dainās:
Arajiņi, ecetaji
Maizi mina kājiņàm;
Cepejiņa goda sieva,
Satin kļavu lapiņâs.


